Zlato polje - Podravka - Ukusna tjestenina u umaku od sira
Ukusna tjestenina u umaku od sira
Sastojci
- 40 g Podravka Pancete
- 100 g dimljene šunke
- 300 g Zlato polje Valjani rezanci s jajima
- 2 žlice ulja
- 1 Fant umak s 4 vrste sira
- naribani parmezan za posluživanje
Priprema
Pancetu narežite na sitne kocke, a šunku na kocke.
Tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi.
U široj tavi popecite pancetu da pusti masnoću i porumeni pa dodajte šunku. Zajedno kratko popecite i ulijte 300 ml hladne vode. Uspite sadržaj vrećice Fanta i miješajte pjenjačom dok umak ne zakipi.
Kuhajte na laganoj vatri pet minuta, neprestano miješajući. U gotov umak umiješajte kuhanu tjesteninu.
Posluživanje
Toplu tjesteninu poslužite posutu parmezanom.
Savjet
Jelo može biti samostalno ili prilog pečenju.
Svi recepti