Zlato polje - Podravka - Tjestenina s ajvarom
Tjestenina s ajvarom
Sastojci
- 300 g Zlato polje Valjani rezanci s jajima
- malo soli
- 4 žlice ulja
- 100 g luka
- 200 g svježe paprike
- 200 g malih rajčica
- 100 ml Passate Podravka
- 150 g Ajvara blagog Podravka
Priprema
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
Na ulju kratko popecite nasjeckani luk. Dodajte papriku narezanu na kockice i male rajčice narezane na polovice te pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
Nakon toga dodajte pasiranu rajčicu i ajvar. Kratko kuhajte, a zatim umiješajte kuhanu tjesteninu.
Posluživanje
Tjesteninu pospite nasjeckanim peršinom i toplu poslužite sa zelenom salatom.
Savjet
Umaku za tjesteninu po potrebi možete dodati malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Svi recepti