Zlato polje - Podravka - Sočni lungić s tjesteninom
Sočni lungić s tjesteninom
Sastojci
- svinjski file (oko 400 g)
- ½ vrećice Vegete Natur za svinjetinu (15 g)
- sok 1 naranče
- 100 ml slatkog vina
- 20 g maslaca
- 2 žlice maslinova ulja
- 200 g luka
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 400 g Zlato polje Valjani rezanci s jajima
- 4 žlice naribanog sira (parmezan, Grana Padano)
- Vegeta Maestro chili sa soli
Priprema
Svinjski file očistite od kožica i suvišne masnoće. Narežite ga potom na deblje odreske i pospite Vegetom Natur za svinjetinu.
Pomiješajte narančin sok i vino i prelijte preko mesa. Pustite da se marinira 30 minuta.
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.
U široj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje i na njega stavite luk narezan na ploške. Popecite da luk postane staklast te dodajte meso s marinadom. Sve zajedno popecite uz miješanje.
Kad je meso gotovo, ulijte vrhnje i nastavite pirjati nekoliko minuta.
Posluživanje
Pripremljeni lungić poslužite preko širokih rezanaca te pospite naribanim sirom i čilijem sa soli.
Savjet
Svinjski file je meso koje se kratko tretira na jačoj vatri. Umjesto vrhnja za kuhanje možete upotrijebiti kokosovo mlijeko koje će dati poseban štih ovom jelu.
Svi recepti