Zlato polje - Podravka - Sočni lungić s tjesteninom

Točno koliko treba

Sočni lungić s tjesteninom

Sastojci

Priprema

Svinjski file očistite od kožica i suvišne masnoće. Narežite ga potom na deblje odreske i pospite Vegetom Natur za svinjetinu.

Pomiješajte narančin sok i vino i prelijte preko mesa. Pustite da se marinira 30 minuta.

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.

U široj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje i na njega stavite luk narezan na ploške. Popecite da luk postane staklast te dodajte meso s marinadom. Sve zajedno popecite uz miješanje.

Kad je meso gotovo, ulijte vrhnje i nastavite pirjati nekoliko minuta.

Posluživanje

Pripremljeni lungić poslužite preko širokih rezanaca te pospite naribanim sirom i čilijem sa soli.

Savjet

Svinjski file je meso koje se kratko tretira na jačoj vatri. Umjesto vrhnja za kuhanje možete upotrijebiti kokosovo mlijeko koje će dati poseban štih ovom jelu.

Svi recepti