Zlato polje - Podravka - Piletina u umaku sa zelenim paprom
Piletina u umaku sa zelenim paprom
Sastojci
- 2 pileća batka sa zabatkom
- sol
- Vegeta Maestro Crni papar
- Vegeta Maestro Ružmarin
- 2 žlice maslinova ulja
- 150 ml mlijeka
- 150 ml mlake vode
- Fant umak sa zelenim paprom (30 g)
- kuhano povrće (brokula, mrkva…)
- Zlato polje Valjani rezanci s jajima
Priprema
Pileće batke zajedno sa zabatcima posolite, pospite svježe mljevenim crnim paprom i s malo ružmarina.
Na zagrijano ulje stavite piletinu i ispecite do zlatno rumene boje i hrskave korice.
U drugoj posudi u vodu i mlijeko uspite sadržaj vrećice Fant umaka sa zelenim paprom te miješajte pjenjačom dok umak ne zavri.
Kuhajte 5 minuta na laganoj vatri, neprestano miješajući.
Tjesteninu skuhajte al dente, a posebno u posoljenoj vodi skuhajte i narezano povrće.
Posluživanje
Na tanjur za posluživanje stavite piletinu, tjesteninu i kuhano povrće. Prelijte umakom sa zelenim paprom i poslužite.
Savjet
Možete koristiti i komade piletine ili pureće odreske.
Svi recepti