Zlato polje - Podravka - Piletina u umaku sa zelenim paprom

Točno koliko treba

Piletina u umaku sa zelenim paprom

Sastojci

Priprema

Pileće batke zajedno sa zabatcima posolite, pospite svježe mljevenim crnim paprom i s malo ružmarina.

Na zagrijano ulje stavite piletinu i ispecite do zlatno rumene boje i hrskave korice.

U drugoj posudi u vodu i mlijeko uspite sadržaj vrećice Fant umaka sa zelenim paprom te miješajte pjenjačom dok umak ne zavri.

Kuhajte 5 minuta na laganoj vatri, neprestano miješajući.

Tjesteninu skuhajte al dente, a posebno u posoljenoj vodi skuhajte i narezano povrće.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite piletinu, tjesteninu i kuhano povrće. Prelijte umakom sa zelenim paprom i poslužite.

Savjet

Možete koristiti i komade piletine ili pureće odreske.

Svi recepti