Zlato polje - Podravka - Fant pileći paprikaš
Fant pileći paprikaš
Sastojci
- 600 g pilećeg zabatka
- 4 žlica maslinova ulja
- 1 crvena paprika (150 g)
- ½ žličice Vegeta Maestro Ružmarina
- 50 ml bijelog vina
- 1 Fant za gulaš i paprikaš
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 400 g Zlato polje Valjani rezanci s jajima
Priprema
Pileće zabatke odvojite od kosti i narežite. Na zagrijanom ulju popecite narezano meso da dobije zlatnu boju.
Dodajte papriku narezanu na kockice, ružmarin i kratko popecite. Zatim ulijte vino, malo vode i poklopljeno na laganoj vatri kuhajte 15 minuta.
Maknite s vatre, dodajte vodu (oko 700 ml), umiješajte sadržaj vrećice Fanta i vratite na vatru.
Kad zakuha, kuhajte još oko 10 minuta te na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje.
Posluživanje
Poslužite toplo s kuhanom tjesteninom.
Savjet
Pazite dodajući vodu da paprikaš ostane gušći.
Svi recepti